Hoppets vägar

Upplägg för snöröjningen

Snöröjningen är det som tillsammans med den ökade trafiken i allmänhet och den tyngre trafiken i synnerhet, sliter allra mest på vägarna.

Därför har vi nu varit i kontakt med John Bergendahl som vi har avtal om snöröjning med och han har fått delvis nya instruktioner.

Det som nu gäller är att vägarna inte kommer att plogas förrän det kommit ca.10 cm snö och att plogen ställs så att det blir ca. 5 cm snö kvar på vägen när det är färdigplogat.

Det är helt i enlighet med de rekommendationer som finns för skötsel av grusvägar och anledningen är förstås att spara på vägarna.

Styrelsen är tacksam om Ni som bor fast eller är ute mycket på Hoppet under vinterhalvåret håller lite koll på att det verkligen plogas på överenskommet sätt. Hör annars av er till styrelsen.

Snöpinnarna sitter nu lite snävare än tidigare år. Det är dels för att undvika att vi kör i vägrenen och dels för att vi dragit ut kurvorna lite där vi tidigare gärna kört genaste vägen.

Detta för att vi vill behålla vägprofilen med avrinning som nu åstadkommits.

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.